NTA 8800 voor Revit
Cursusleider   Karin Nix
Inhoud    U leert energieberekeningen maken met onze NTA 8800-software voor woning- en utiliteitsbouw met behulp van uw digitale Revit modellen
Kennisniveau   Theorie NTA 8800 + bekend met Revit (m.n. area's)
Duur   1 dag
Kosten   € 375,-
Locatie   Online

Omschrijving 

Deze cursus richt zich op praktische kennis voor het maken van de energieprestatie-berekeningen met de NTA 8800 software van BouwConnect voor woning- en utiliteitsbouw. Na deze cursus bent u in staat om zelfstandig een NTA 8800 berekening te maken van een gebouw, zowel met de basis- (eenvoudig) als met de detailmethode (uitgebreid). 
Deze opleiding is gebaseerd op de NTA 8800 software in combinatie met Revit.

Kennisniveau

Wanneer u deelneemt aan deze cursus dient u een bouwkundige opleiding gevolgd te hebben en bekend te zijn met Revit.

Inhoud

U leert hoe u de vertaling maakt van een gebouw naar Het Digitale Gebouwmodel (HDH-model). Het HDH-model vormt de basis van de NTA 8800-software en wordt opgebouwd met BouwConnect Bibliotheek objecten. U leert waar en hoe u de verzamelde gegevens, om een juiste NTA 8800 berekeing te kunnen maken, moet invoeren in het Gebouwodel.
Het werken met de BouwConnect Bibliotheek komt uitgebreid aan de orde, o.a. door het toepassen van de zogenaamde klimaatsystemen. Deze klimaatsystemen zijn kant-en-klare installatiesystemen die, na het aanvullen en/of invullen van de benodigde eigenschappen, een project specifiek installatie systeem worden.

De geometrische gegevens van een gebouw worden met behulp van uw digitale BIM model (Revit) ingevoerd. In deze cursus  laten wij u zien hoe u gegevens uit de tekening kan koppelen aan Het Digitale Huis model (het Gebouwmodel).
De insteek van de cursus is om berekeningen te maken volgens de detailmethode, dus zo uitgebreid mogelijk maar er zal zeker ook uitgelegd worden wanneer niet alle gegevens bekend zijn en u mag/kunt terugvallen op de invoer volgens de basismethode, hoe daar mee om te gaan.
Na het volgen van deze cursus bent u in staat om een NTA 8800 berekening te maken van zowel een woning- als een utiliteitsgebouw.

Onderwerpen die behandeld worden

• Het Digitale Huis model (HDH-model / Gebouwmodel)
• De BouwConnect Bibliotheek (BCB)
• De klimaatsystemen in de BCB
• De eigenschappen van BCB objecten t.b.v. berekeningen
• Het leggen van CAD-koppelingen
• Aanmaken van Areas t.b.v. NTA 8800


Er zijn op dit moment geen cursussen gepland. Als u interesse heeft in deze cursus, kunt u contact opnemen via verkoop@tweesnoeken.nl.